eurologo.gif

 

EURO-CHILDREN

deugddoende vakanties voor kansarme kinderen bij gastgezinnen
 

     Doelstelling

Euro-Children is een wettelijk erkende vzw en beschikt voor haar werking over een ganse reeks vrijwilligers, in binnen- en buitenland. Bij het Belgisch Staatsblad kan iedereen de statuten via het internet opvragen. Het ondernemingsnummer van de vzw is 409.257.747. De laatste publicatie (benoeming beheerders) dateert van 25.08.2015.

 

Doelstelling

In de doelstellingen van onze vzw staat: hulp aan kansarme kinderen binnen Europa.

Bij het doornemen van alle informatie die op deze website staat en ook bij de geschiedenis, zal het u wellicht opvallen dat we in de loop van de jaren kinderen hebben ontvangen uit verschillende landen van het Europese kontinent. Het hoe en waarom is verschillend van land tot land en is bij de voorstelling van de verschillende landen en ook in de geschiedenis duidelijk te lezen.

 

Wij brengen kinderen uit achtergestelde gebieden binnen Europa in contact met gastgezinnen. Het is de bedoeling hen een deugddoende vakantie te bezorgen. Wij hopen dat de kinderen jaar na jaar kunnen terugkeren bij hetzelfde gezin en proberen op die manier vriendschapsbanden te laten groeien tussen het kind en de kinderen uit het gastgezin. Vaak zien wij die banden zelfs uitgebreid tot de gastfamilie en de familie van hun gastkind.Op die manier geven wij het kind een doel in het leven iets om naar uit te kijken. Het weet dat het de volgende vakantie terug mag komen bij “zijn/haar” familie in België. Op die manier geven wij deze kinderen een steun in hun groei naar volwassenheid.

De selectie van de kinderen is in handen van onze buitenlandse medewerkers. Zij hebben de opdracht om die kinderen te kiezen, die zonder een initiatief als het onze, nooit de kans zouden hebben om buiten hun omgeving te komen en zo een ander deel van Europa te zien.

Dit alles zorgt er ook voor dat verschillende culturen samenkomen en elkaar beter leren begrijpen, wat een bijdrage is tot het tot stand komen van de Europese gedachte.

 

lucienne doelst
doelst2 doelst3